Array ( [id] => 252 [parentid] => 14 [url] => aydinlatma-metni [page] => kurumsal [parametre] => 14 )

Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni


 

a. Veri Sorumlusu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak DOĞANLAR ZİRAAT VE TARIM MAKİNELERİ SAN. TİC. A.Ş. (“Doğanlar”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

b. Kişisel Veriler Hangi Amaçla İşlenmektedir?

Toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi bizlere açıklamanıza konu olan talebinize göre; ilettiğiniz mesajlarınızın değerlendirilmesi, bilgi taleplerinizin karşılanması, şikayetinizin oluşturulması, işlenmesi ve sonuçlandırılması, satış sonrası hizmetlerin sağlanması, hizmetlerinin sağlanması, ürün ve hizmetlerimize ilişkin bilgi taleplerinizin karşılanması, ilgilendiğiniz ürün ve hizmetlerimize ilişkin bildirimlerin ve güncellemelerin tarafınıza iletilmesi ve ayrıca Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

Kişisel verileriniz; açık rıza vermeniz halinde ise ürün ve hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, profilleme ve analiz faaliyetlerinin yürütülmesi, sunulan ürün ve hizmetlerin beğeni, kullanım alışkanlıklarınız ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirerek sizlere önerilmesi ve tanıtılması, kabulünüz kapsamında paylaşmış olduğunuz iletişim bilgilerinize reklam, promosyon, vb. ticari elektronik ileti gönderilmesi ve gönderim sağlanması için hizmet aldığımız üçüncü kişilerle paylaşılması amaçlarıyla işlenebilecektir.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; https://www.doganlartarim.com.tr/ internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmıştır.

c. İşlenen Kişisel Veriler Kimlere Hangi Amaçla Aktarılabilir?

Toplanan kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza, iştiraklerimize, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde aktarılabilecektir.

d. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz,  DOĞANLAR ZİRAAT VE TARIM MAKİNELERİ SAN. TİC. A.Ş. tarafından kullanılan https://www.doganlartarim.com.tr/  internet siteleri üzerinden ulaştığınızda, tarafımızdan düzenlenen eğitim, seminer veya organizasyonlara katıldığınızda, iş başvurusunda bulunduğunuzda, sipariş verdiğinizde, siparişe konu resim, kroki ve belge ilettiğinizde, şirketimizi ziyaret ettiğinizde, ticari faaliyetimizi yürütmek ve hukuki sorumluluklarımızı yerine getirmek amacıyla otomatik ya da otomatik olmayan yollarla, yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplanabilmektedir.

Şirket merkezimizde güvenlik amacıyla uygun yer ve sayıda kamera ile görüntü ve ses kaydı yapılmakta olup amaca bağlı olarak toplanan veriler KVKK kapsamında adli makamlar ile emniyet güçlerinin talebi hariç üçüncü kişilere aktarılmaz.

Kişisel verileriniz, sözleşmenin ifası; ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması; hakların tesisi, kullanılması ve korunması; ve Şirketimizin hukuki yükümlüklerinin ifası hukuki sebeplerine dayalı olarak elde edilmektedir. Açık rızanızın varlığı halinde ise yukarıda açıklanan amaçlarla işlenebilecektir.

Kişisel veriler, ilgili mevzuatta öngörülen süreler uyarınca saklanacak olup süreye ilişkin mevzuatta düzenleme olmaması halinde veri işlendiği zaman yürütülen faaliyetin amacının gerçekleşmesi için gereken süre kadar işlenecek daha sonra yok edilecek ya da anonim hale getirilecektir.

e. Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi https://www.doganlardovme.com.tr/ internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan DOĞANLAR ZİRAAT VE TARIM MAKİNELERİ SAN. TİC. A.Ş. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasında düzenlenen yöntemlerle “Doğanlar”’a iletmeniz durumunda “Doğanlar”, talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Doğanlar tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi, kimliğinizi kanıtlayan belgelerle birlikte Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından başkaca bir yöntem belirleninceye kadar ik@doganlardovme.com.tr elektronik posta adresine kayıtlı elektronik posta ile (güvenli elektronik imzalı veya mobil imzalı olarak) veya Dağyaka Mahallesi 2018. Cadde No:12 Kahramankazan/Ankara / Türkiye adresine iadeli taahhütlü mektup aracılığıyla ya da şahsen veya noter aracılığı ile iletebilirsiniz.

Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.